Uvedenie „Nábrežnej komunikácie“ do prevádzky

18.05.2011 Prešov

17. mája 2011 prebehla kolaudácia II. etapy Nábrežnej komunikácie, ktorej investorom bola Slovenská správa ciest. Premávka na tejto štvorpruhovej komunikácii bude otvorená v oboch smeroch dnes, 18.mája.

V nedeľu 22.mája bude prebiehať realizácia vodorovného a zvislého dopravného značenia na uliciach Obrancov mieru, Jána Pavla II., Požiarnická, 17. novembra a Škultétyho, ktorým bude zmenená organizácia dopravy na priľahlých križovatkách Obrancov mieru – 17.novembra – Požiarnická a Jána Pavla II. – 17.novembra – Škultétyho.

Zmena organizácie dopravy bude pozostávať zo zmeny hlavných a vedľajších ciest na spomenutých križovatkách takto:

Hlavná cesta pôjde rovno z ulice Obrancov mieru na ulicu Pod Kalváriou, Nábrežnú komunikáciu (ulicu Pražskú ) a ďalej z ulice Jána Pavla II. na Škultétyho ulicu.
Zmena hlavnej cesty je aj v križovatke za mostom cez Torysu pri bývalom Stavoprojekte (Duchnovičovo námestie), kde hlavná cesta do centra mesta pokračuje rovno na Požiarnickú ulicu. Ulica 17. novembra bude v oboch týchto križovatkách označená ako vedľajšia cesta.

Žiadame všetkých vodičov, aby od nedele 22. mája pri prejazde týmito križovatkami maximálne zvýšili pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť k ostatným účastníkom cestnej premávky, ako aj rešpektovali pokyny príslušníkov polície, čím prispejú k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti dopravy. Prvé dni bude teda premávka riadená za asistencie polície, keďže dôjde z zmene dopravného značenia.
 

Vyberte región

mark